21 Ekim 2007 Pazar

Hakkari'de 15 şehit


İlk kez Saygı Öztürk'ün tüm Türkiye'ye duyurduğu terörist saldırıda 15 Mehmetçik şehit oldu; 16'sı da yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. 13 Mehmetçik'in de kayıp olduğu bildirildi.


Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırındaki Dağlıca Beldesi'nde dün gece saat 23.00 sıralarında yaşanan olayda teröristler, Dağlıca'dan Yeşiltaş'a giden askeri konvoya saldırı düzenledi. Yeşiltaş'a sevkiyat yapan 10-12 araşlık askeri konvoy, Avaşın Köprüsü üzerinde saldırıya uğradı. Köprünün üzerindeki araçlardan tam ortadaki roketatarla vuruldu. Köprünün de havaya uçurulduğu bildirilen olayın ardından sabah saatlerine kadar süren çatışma çıktı.

Gelişmeleri an be an aktaran Saygı Öztürk'ün verdiği bilgiye göre Çukurca'nın kuzey doğusunda Yüksekova'ya 50 kilometre uzaklıktaki Irak sınırının sıfır noktasındaki Dağlıca Beldesi'nden Yeşiltaş'a giden Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı Komando Taburu'na ait askeri konvoy Havaşin Köprüsü üzerinde saldırıya uğradı. Ağır makinalı silahlar ve roketatarların da kullanıldığı saldırıda 15 asker şehit oldu; 3'ü ağır 16 askerimiz de yaralandı. 13 askerin de kayıp olduğu bildirildi. Genelkurmay'dan saldırıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YARALILAR HELİKOPTERLERLE ALINDI

Açılan ilk ateşle aralarında bir uzman çavuşun da bulunduğu 15 asker şehit oldu; 16 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Yüksekova ve Hakkari'deki hastanelere nakledildi. 13 Mehmetçik'in de kayıp olduğu gelen haberler arasında. Bölgeye takviye birlikler sevkedildi; geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hiç yorum yok: