5 Nisan 2009 Pazar

"DTP özerklik isteyecek" iddiası


DTP’li Demirtaş, ABD Başkanı Barack Obama ile salı günü görüşeceklerini ve Kürt sorununun Türkiye’nin üniter yapısı içerisinde daha fazla demokrasi ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve Kürtler’in siyasal, kültürel haklarının anayasal güvenceye kavuşturulmasıyla çözüleceğini, demokratik özerklik modelini antalan bilgiyi de dosyaya koyacaklarını söyledi.
Son açılım DTP’den geldi ve resmen özerklik talebinde bulunulacağı açıklandı. İşte gündeme bomba gibi düşen o sözler;
DTP, ABD Başkanı Barack Obama’dan Güneydoğu’da özerklik istemeye hazırlanıyor.
Partinin Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Obama’nın ziyareti sırasında kendisine Kürt sorununun çözümü için özerklik talebinin de yer aldığı bir dizi öneri ileteceklerini söyledi.
Reuters Haber Ajansı’na konuşan DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Obama’nın Kürt sorununun çözümüne yardımcı olmasını umduklarını kaydetti.İnternethaber
http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1079239&Date=04.04.2009&b=DTP resmen ozerklik isteyecek&ver=00
DTP, "tehditle oy aldılar"a cevap verdi
CNN TÜRK - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı ve Diyarbakır milletvekili Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sırasında halkın tehdit edildiğine ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, "Başbakan, DTP’nin halktan aldığı desteği doğru anlamadı" dedi.
Demirtaş, Başbakan Erdoğan ve Cemil Çiçek’in bu açıklamalarından sonra bugün seçim yapılsa oylarının yüzde 50 artacağını öne sürdü.
Başbakan Erdoğan’ın, Güneydoğu’da halkın tehdit edildiği açıklamalarıyla ilgili olarak konuşan DTP’li Demirtaş, Erdoğan’ın söylediklerinin "vahim durumu" ortaya koyduğunun altını çizdi.
Başbakan’ın kimyasının bozulduğunu belirten Demirtaş, "Seçim yenilgisini açıklayayım’ derken, başka bir yenilgiye imza atmış oldu. DTP’nin halktan gördüğü desteği doğru anlamış olsa bu şekilde konuşmazdı" dedi.
Demirtaş, "Başbakan Erdoğan hem seçimde, hem de psikolojik olarak yenilmiştir. Tehditle oy alındığı söylemek seçmenlere ve yurttaşlara hakarettir. Ortada tehdit varsa bu AK Parti’nin yarattığı tehdittir" diye konuştu.
Ağrı’da, Bingöl’de, Bitlis’te güvenlik güçleri ve valilerin açıkça AK Parti lehine çalıştığını öne süren Demirtaş, "Yeşil kartı iptal etmekle tehdit ettiler. Biz özgür ortamda kullanmaları için çaba sarfettik. Başbakan şunu unutuyor; seçim döneminde tehdit edildiğini ve kapı altından atıldığı iddia edilen mektupla ilgili tek şikayetçi yoktur. Başbakan ve Cemil Çiçek’in bu açıklamalarından sonra yeniden bir seçim yapılsa oylarımız yüzde 50 daha artmış olacak" dedi.
DTP’li Demirtaş, ABD Başkanı Barack Obama ile salı günü görüşeceklerini ve Kürt sorununun Türkiye’nin üniter yapısı içerisinde daha fazla demokrasi ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve Kürtler’in siyasal, kültürel haklarının anayasal güvenceye kavuşturulmasıyla çözüleceğini, demokratik özerklik modelini antalan bilgiyi de dosyaya koyacaklarını söyledi

Hiç yorum yok: