17 Eylül 2009 Perşembe

DTP oloağanüstü kongreye hazırlanıyor

DTP, 4 Ekim'de yapılacak 3'ncü olağanüstü kongreye hazırlanıyor.
DTP Kongresine AKP, CHP, DP, sol ve sosyalist partilerin genel başkanları ve yöneticileri, yazarlar, siyasetçiler sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 380 kişi davet edilirken, Kuzey Irak'ta bulunan Ahmet Türk başkanlığındaki DTP heyeti, Talabani ve Barzani'yi de kongreye davet edecek.
DTP 3'ncü olağanüstü kongresini 4 Ekim'de gerçekleştirecek. Kongre öncesinde çalışmalarına hız veren DTP'nin, MYK ve PM toplantısında kongreye davet edilecek isimlerle, hazırlıklar gözden geçirildi. "Eşit ve özgür birlik için demokratik çözüm" sloganının belirlendiği kongreye, yurt içinden, AKP, CHP, DP, sol ve sosyalist partilerin genel başkanları ve yöneticileri, yazarlar, siyasetçiler sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 380 kişi davet edildi.
Yurt dışından da, Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, Avrupa Sosyalist Grubu üyesi partiler, Sosyalist Enternasyonal üyesi partiler, büyükelçilikler, Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki Kürt parti temsilcileri de kongreye davet edildi. Kongre için özellikle KDP ve YNK'nin Ankara temsilciliklerine davetiye gönderildi.
Talabani ve Barzani bizzat davet edilecekDTP, 3'ncü olağanüstü büyük kongresine Talabani ve Barzani de davet edecek. Daveti ise Kuzey Irak'ta bulunan Ahmet Türk başkanlığındaki DTP heyeti yapacak.
DTP, 24 Eylül'de bir kez daha yetkili kurullarını toplayarak Parti Meclisi listesini kesinleştirecek. Bu süre içinde aday başvurularını alacak olan DTP, kongreden bir gün önce tüm delegelerini Ankara'da toplayarak, PM adaylarını tanıtacak.

Hiç yorum yok: