14 Mart 2009 Cumartesi

Ahmet Türk'ten AK Parti'ye salvolar


Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde miting düzenleyen Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk, Ak partiye beyaz eşya dağtımı ileilgili ve dini siyasete alet etmekle suçladı.



DTP konvoyu ilçeden çıktıktan sonra partililer ile güvenlik güçleri arasında kısa gerginlik yaşandı. Miting sonrası program kapsamında Diyarbakır'a gitmesi beklenen Türk, rahatsızlanınca miting otobüsü Bingöl'e döndü.
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Milletvekilleri Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Bengi Yıldız ile birçok partili Bingöl'den Diyarbakır'a giderken yol üzerindeki Elazığ'ın Karakoçan birmiting düzenledi. Miting alanında bin 500 kişiye seslenen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk AK Partiye yüklendi. Türk konuşmasına şunlara yer verdi: "Makarna, çamaşır makinesi dağıttınız, yetmedi ve yetmeyecek. Bu halk kendini satmaz. Sayın Erdoğan, Türkiye'nin tüm çamaşır makineleri bir araya gelmiş olsa bile sizi aklyamaz, paklayamaz" dedi.
Cuma namazı nedeniyle konuşmasını kısa tutan Türk, AKP'yi dini siyasete alet etmekle suçladı. Türk konuşmasında şunlara yer verdi, "Bir tarafta İslamiyeti kullanıyorlar. Onlara şunu söylemek istiyorum; biz İslamiyeti her zaman yüreğimizde yaşıyoruz. Kürtler, İslamiyet en fazla hizmet eden halktır. Ama biz siyasete alet etmiyoruz. Her gün meydanlarda şeh sait nursilerden, Şeh kurdilerden bahsediyorsunuz. Ama bu hiç samimi değil. Eğer Samim iseniz mezarlarını neden ortaya çıkarmıyorsunuz. Çıkarın ki millet bir Fatiha okusun" şeklinde konuştu.
Genel Başkan Türk, AKP'den ve meclis üyeliğinde edip DTP'ye geçen Güner Çelebi'yi miting alanındaki kalabalığa tanıttıktan sonra parti rozetini taktı. Seçim otobüsü ilçeden ayrıldıktan sonra DTP'li bir kişi slogan atmak istedi. Emniyet güçlerinin izin vermemesi üzerine Emniyet ile parti yetkililerinin araya girmesiyle gerginlik önlendi. Edinilen bilgilere göre DTP seçim otobüsü konvoy ile birlikte Diyarbakır'a giderken, Genel Başkan Türk'ün rahatsızlanması nedeniyle Bingöl'e geri döndü.

Hiç yorum yok: