18 Mart 2009 Çarşamba

TRT'nin Nevruz programı 5 ülkeden canlı yayınlanacak



TRT, bu yılki Nevruz kutlamalarını 5 ülkeden canlı olarak ekrana taşıyacak. TRT Türk üzerinden gerçekleştirilecek program, sabah saat 06.00'dan itibaren Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Belçika'dan ortak yayınlanacak.
Türkiye'deki Nevruz yayınları Trabzon, Sakarya ve Ankara'dan gerçekleştirilecek. TRT Türk Koordinatörü Adnan Süer'in verdiği bilgilere göre kurum, 21 Mart'ta kutlanacak Nevruz için geniş çaplı bir organizasyon düzenleyecek. Tüm katılımcı ülkeler birbirlerinin yayınlarını canlı olarak vatandaşlarına izlettirecek. Değişik ülkelerdeki kutlamalar, ortak olarak ülkelerin devlet kanalları üzerinden ekrana getirilecek.
Gün boyunca resmi kutlamalar ekrana getirilirken TRT Türk'ün özel 'Nevruz Gala' programı akşam 20.00'de başlayacak. Ankara Anatolia Gösteri Merkezi'ndeki kutlamalara pop müzik sanatçısı Tarkan da katılacak. Gece 02.30'a kadar devam edecek canlı yayında Tarkan'ın yanı sıra Azerbaycan'ın ünlü sanatçısı Azerin ile Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan'ın en ünlü şarkıcıları konser verecek. Tarkan'la birlikte konuk sanatçılar ortak şarkılar da seslendirecek. Nevruz Gala programına hükümet yetkililerinin ve çok sayıda davetlinin katılması beklenirken, programda TRT Türk'ün yeni logosu ve yeni ismi de açıklanacak.

Hiç yorum yok: