9 Mart 2009 Pazartesi

Gizli oturum yapamayan meclis



Şehitlerimizi uğurladığımız onbir illerimiz başta olmak üzere,sokağa dökülen vatandaşlarımız , hep bir ağızdan şöyle haykırıyorlar.
“PKK"yı Meclis"te istemiyoruz..!”
TBMM"deki PKK malum...
Çankaya"da da kabul gören DTP!..
Acılarla yüreği taşan Türk Milleti"nin “Mecliste istemediği” PKK"nın tartışmasız ileri ucu ,çetenin Türkriye"de gerçekleştirdiği “sınır ötesi” harekatın en önemli gücü olarak faaliyetini sürdürüyor!..
Böyle bir ucube durumu ,dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz..Düşmanınız Meclisinizde,size her seferinde ayağınızı denk atmanızı telkin edecek ve ısrarla teslim olmaya davet edecek!..
Siz de ,bir yandan bu çetenin evlatlarınızın canını almasını seyredeceksiniz,Meclisinizde oturan uzantılarının telkinlerini dinleyeceksiniz ve bağımsızlıktan güçlü olamaktan bahsedeceksiniz,geçiniz!..
Bu gün gelinen noktada Türkiye Büyük Meclebinde,milletin vekilleri,ülkenin geleceğini,güvenliğini ilgilendiren çok önemli konularda “gizli oturum” yapamıyorlar!..Çünkü ,yapılacak “gizli oturum” da ele alınacak konuların ,PKK"dan gizlisi saklısı kalamayacağını biliyorlar!..
Önceki gün,TBMM Genel Kurulu"nda olan biteni gördük.. Son gelişmelerle ilğili olarak,

Muhalefet Hükümet"e neler yaptığını soruyor. Ancak Hükümet gizlilik nedeniyle bunu açıklayamıyor...Bu tür durumlarda TBMM"de gizli oturumlar yapılır. Daha önce de yapıldı. Gizli oturumlarda Hükümet, mevcut durumu anlatır. Aldığı kararları ve alacağı kararları özetler. Muhalefet de bilgi sahibi olur...
Ama artık?!. TBMM"de bu “kapalı oturum” tartışması oldu… CHP'li Kemal Anadol"un, pişmanlık yasasıyla ilgili eleştirilerine sinirlenen Cemil Çiçek, "Pişmanlık yasasını kapalı oturumda konuşalım. Verin teklif konuşalım. Ama siz bu sorumluluğu üzerine almak istemiyorsunuz. Sayınız yetmiyorsa destek verelim" dedi..
Yani “Gizli oturum” sonucu ortaya çıkacak sonuçların (!) sorumluluğunu muhalefetin üzerine sarkıtıverdi..Muhalefet te “ateş topu”nu savuşturmayı seçti..!
Böyle bir oturumda ,Hükümet sözcülerinin PKK ile mücadelenin gizli kodlarını milletvekillerine aktardığını düşününüz...Kim dinleyecek bu bilgileri ?..
DTP"li muhterem zevat!..
Yahi ,PKK militanı olarak hapishaneden TBMM"ye transfer olanlar ve İmralı"daki”nin avukatları v.s!..Yüreği acılarla yanan milletimiz bu duruma isyan ediyor,şehitlerin ardından “PKK"yı Meclis"te istemiyoruz” diyor ya;
Adamlar,”Meclis”in üzerinden geçip Çankaya"da devletle masaya oturmuş bulunuyorlar!..
Gül bey kendileri ile iki saatten fazla ne görüştü acaba?..
DTP"liler ,her gittikleri mekanda PKK"nın Türkiye"yi teslim alma şartlarını tebliğ ediyorlar ve “Aksi takdirde silah bırakılmayacağını” şırıngalıyorlar..Gül bey"e ne söylediler?..
Bilebildiğim,Gül"den ayrılır ayrılmaz gazeteciyere “Esir askerlerin serbest bırakılması için aracı olabiliriz” demeleriydi ki;daha kamuoyuna sekiz askerin durumu hakkında bir resmi açıklama yapılmamıştı..Askerlerin durumunu sadece PKK ve onların uzantıları biliyordu..
Vatandaş bağırıyor;
“Mecliste PKK"yı istemiyoruz!..”
PKK(yı Meclisten ,yıllar önce atan siyasetcinin,bu güruhun PKK çetesi ile uyuşturucu işbirliğine dahi varan ilişkilerini afişe eden polislerin başlarına gelenleri hatırlıyor musunuz?..
Örneğin nasıl “çete” ilan edildiklerini ,mütareke matbuatı öncülüğünde nasıl “linç “edildiklerini hatırlıyor musunuz?..
Ya?..PKK"nın milikanı Zanagillerin nasıl kahraman ilan edildiklerini?..

Hiç yorum yok: