15 Mart 2009 Pazar

Şırnak'ta Büyük Sevkiyat


Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'lı Teröristleri Etkisiz Hale Getirmek İçin Operasyonlarını Sürdürürken, Bir Yandan da Stratejik Bölgelere Tank, Asker ve Mühimmat Sevkiyatı Gerçekleştiriyor.


Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürürken, bir yandan da stratejik bölgelere tank, asker ve mühimmat sevkiyatı gerçekleştiriyor.

Genelkurmay'da dün yapılan basını bilgilendirme toplantısında İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, perşembe günü Kuzey Irak'a hava harekatı yapıldığını, Zap ve Avaşin'in bombalandığını açıkladı.


Genelkurmay Başkanlığı'nın Şırnak, Hakkari ve Siirt'te bazı bölgeleri askeri yasak bölge ilan etmesinin ardından Şırnak ve çevresinde askeri hareketlilik arttı.

Bölgede yuvalanan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürerken, bir yandan da bahar hazırlıkları yapılıyor. Daha önce Habur Sınır Kapısı yakınlarında bulunan eski Haç Konaklama Merkezi'nde konuşlu birlikten Hisar Taburu ile sınır birliklerine başlatılan tank, asker ve mühimmat sevkiyatı yeniden başladı.

Cizre Tank Taburu'ndan da tank, asker ve içinde mühimmat bulunan kapalı kasa kamyonlarla yeni sevkiyat gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 araçtan oluşan konvoyun geçiş güzergahında sıkı önlemler alınırken, havadan helikopterlerde uçuş gerçekleştirdi.

Frekans karıştırıcı Jammer'li ve zirhlı araçların eşlik ettiği konvoyun Cudi Dağı eteklerindeki Hisar taburu, bölgedeki stratejik alanlar ve sınır birliklerinde konuşlandırılacakları belirtildi.

Hiç yorum yok: