15 Mart 2009 Pazar

Diyarbakır'da Ak Parti Çalışanlarına Saldıranlar Yakalandı


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 29 Mart Mahalli Seçimler Öncesi Siyasi Partilerin Büro, Araç ve Çalışanlarına Çeşitli Tarihlerde Saldırıda Bulunan 7 Kişiyi Yakaladı. Yakalanan Kişilerin AK Parti'nin Suriçi İlçesinde Seçim Bürosu ve İlçe Yöneticilerini de Darp Ettiği Belirtildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 29 Mart mahalli seçimler öncesi siyasi partilerin büro, araç ve çalışanlarına çeşitli tarihlerde saldırıda bulunan 7 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerin AK Parti'nin Suriçi ilçesinde seçim bürosu ve ilçe yöneticilerini de darp ettiği belirtildi.
Alınan bilgiye göre; Diyarbakır polisi siyasi partilerin büro ve çalışanlarına saldırıda bulunan kişilere yönelik bir operasyon düzenledi. 29 Mart mahalli seçimler nedeniyle Diyarbakır'da seçim çalışması yapan AK Parti'li gruba saldıranların da aralarında olduğu kişiler yakalandı. Yakalanan kişilerin terör örgütü PKK'ın propagandasını yaparak, siyasi parti çalışanlarını ideolojik amaçlı tehdit ve darp ettikleri kaydedildi.


Diyarbakır'daki seçim irtibat bürolarına yapılan saldırıları da gerçekleştiren kişilerin bazı seçim bürolarını taşladıkları belirlendi. Diyarbakır polisinin yakaladığı kişilerin özellikle Suriçi ilçesindeki siyasi parti bürolarına yapılan olayları yönlendirdiği ifade edildi.
Bu kişilerin üzerinde ve ikamet ettikleri yerlerde yapılan aramada; 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet hard disk, çok sayıda örgütsel içerikli CD ve hafıza kartları ile örgütsel doküman ele geçirildi. Yakalanan şahıslar adli mercilere sevk edildi.

Hiç yorum yok: