14 Mart 2009 Cumartesi

Kılıçdaroğlu, on aylık torununa sigorta yapıldığını kabul etti: Etik değil



CHP'de dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Çalışma Bakanlığı'nda müsteşar yardımcılığı yaptığı sırada oğlunu usulsüz bir şekilde sigortalattığı ortaya çıkan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun torununun da bu imkandan yararlandığı belirlendi.
Kılıçdaroğlu, iddiayı doğruladı. Yapılanın etik olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Doğru bir davranış değil. Yapılan yanlış. Ama bu benim torunumu sevme hakkımı elimden almaz." dedi. Benzer bir olay bir süre önce CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in başına gelmişti. İstanbul'da bazı ticari işlere aracılık ettiği ileri sürülen Sevigen, yaptığı işin etik olmadığını kabul etmişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Sevigen'in istifa etmesi gerektiğini ifade etmişti. Tartışmaların büyümesi üzerine Sevigen, parti yönetiminden bazı isimleri ve bir gazeteyi suçlayarak görevlerinden ayrıldığını açıklamıştı.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun torunuyla ilgili iddia dün Vakit Gazetesi'nde yayımlandı. CHP'li adayın torunu Duru Nadir'in 29 Nisan 2008'de bir firmada 2 gün çalışmış gibi gösterildiği ve sigorta girişinin yapıldığı tespit edildi. Kılıçdaroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ziyareti sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, "Torununuzun da sahte sigortalı olduğu ortaya çıktı. On aylık bebekken sigortalı olmuş. Bu konuda ne diyorsunuz?'' sorusuna şu karşılığı verdi: "Sahte sigorta değil, gerçek... Ama yapılan uygulama doğru değil. İstanbulluya söz verdim, 'her zaman doğruları söyleyeceğim' diye. Etik olarak doğru değil. Yapılan yanlış, ama bu torunumu sevme hakkımı elimden almaz."
'Etik dışı' diyen Sevigen'in istifasını istemişti
On aylık torununa sigorta yapıldığı ortaya çıkan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, "Yapılan yanlış, etik değil ama bu torunumu sevme hakkımı elimden almaz." dedi. Bazı ticarî işlere aracılık yaptığı ortaya çıkan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de (sağda) yaptığı işin etik olmadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu, bu açıklama üzerine Sevigen'in istifasını istemişti. Sevigen, partideki görevlerinden ayrılmıştı. Şimdi Kılıçdaroğlu, aynı tabloyla karşı karşıya. CHP'li adayın kendisinin de kabul ettiği 'etik dışılık' konusunda nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Hiç yorum yok: