28 Temmuz 2007 Cumartesi

‘AKP’nin koltuk değneği Barzani ve DTP’

MHP lideri Devlet Bahçeli, Trabzon mitinginde cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi kararını eleştiren AK Parti’yi kurumları yıpratmakla suçladı. Bahçeli AK Parti’nin iki koltuk değneğinin ise DTP ve Barzani olduğunu söyledi.
TRABZON - Trabzon Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Devlet Bahçeli’nin hedefinde, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Meclis Başkanı vardı. Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve ardından bu üç ismin birbirinin kuyusunu kazdığını söyledi. Konuşmasının büyük bölümünde AK Parti’yi eleştiren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Sezer’in seçilmesine o dönemin Fazilet Partisi’nde olan şimdi ki AK Partililerin de destek verdiğini söyledi.

İktidarın seçim sonrasında hükümet kurmak için bağımsız adaylarla yakınlık kurduğunu savunan Devlet Bahçeli, AK Parti’yi, Barzani ve DTP’den yardım almaya çalışmakla da suçladı.

Cumartesi günkü Erzurum mitinginde, Abdullah Öcalan’ı idam etmesi için başbakan Erdoğan’a ip atan Bahçeli, bu tutumunu Trabzon’daki mitingde sürdürmedi.

Hiç yorum yok: