30 Temmuz 2007 Pazartesi

'En önemli makama yapılacak seçimde AK Parti'yi DTP'ye muhtaç etmeyiz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde kriz çıkarmayacaklarını açıklaması siyaset dünyasında büyük yankı uyandırdı.



Nisan ayında yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kendisini ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya "Bu Meclis süresini tamamlamıştır. Süresini tamamlamakta olan bir Meclis'in cumhurbaşkanı seçmesi doğru olmaz. O nedenle sizin Meclis'e girmememiz daha doğru olur." tavsiyesinde bulunan Bahçeli seçimlerin ardından neden fikir değiştirdi.

Bahçeli'nin krizi bitiren çıkışının perde arkasını MHP'nin Ankara Milletvekili eski büyükelçi Deniz Bölükbaşı, Hürriyet'e açıkladı.

Yeni parlamentoda 367 açısından kritik bir dengenin söz konusu olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, "Sözünü ettiğimiz makam Cumhurbaşkanlığı. Sayın Genel Başkanımız, devletin başı ve en önemli makamı için yapılacak bu seçimde AKP'nin, DTP'ye muhtaç olmasını istemedi. Bu doğru bir tavırdır." dedi.

AB ile ilgili Anayasa değişikliği çalışmalarında ise parti olarak farklı bir tutum izleyeceklerini ifade eden Bölükbaşı, "AB için bir Anayasa değişikliği gerekecekse, biz buna direneceğiz. AKP o zaman bize gelmesin. Bunu gitsin DTP ile birlikte yapsın." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: