28 Temmuz 2007 Cumartesi

DTP’li Mahmut Alınak’a soruşturma

Başbakan Erdoğan’a Kars’ın sorunlarını içeren Kürtçe dilekçe gönderen eski DEP Milletvekili ve DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak hakkında “Türkçe Harflerin Kabulü Hakkındaki Kanun”a muhalefetten soruşturma başlatıldı.
ANKARA - Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Kars ilinin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren Kürtçe dilekçe gönderen ve yanıt alamayan DEP Milletvekili ve DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, Erdoğan hakkında görevini ihmal ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suçlamaya takipsizlik veren başsavcılık, Alınak’ın Başbakan’a gönderdiği Kürtçe dilekçeyle ilgili ise soruşturma başlattı.

Alınak’ın Başbakan hakkındaki dava dilekçesine de koyduğu Kürtçe dilekçe üzerine harekete geçen Basın Savcılığı, soruşturmayı “Türk Harflerinin Kabulü Hakkındaki Kanun”a muhalefet suçundan yürütüyor.

Sözkonusu kanun, devlet dairelerindeki iş ve işlemlerde Türk harflerinin kullanımını öngörüyor ve resmi yazışmaların Türkçe harflerle yapılmasını düzenliyor.

Basın Savcılığının Alınak’ı suçlu bulması durumunda eski milletvekili hakkında 6 aya kadar hapis istemi ile dava açılabilecek..

Hiç yorum yok: