28 Temmuz 2007 Cumartesi

Ağrı’da DTP-MHP gerginliği


Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde MHP’lilerle DTP’liler arasında gerginlik yaşandı. DTP’lilerin, MHP binası önünde slogan atması ile başlayan olayları polis havaya ateş açarak yatıştırdı.

AĞRI - Bağımsız milletvekili adayı Dr. Mehmet Naci Kutlay’ın Doğubayazıt Meydanı’nda düzenlenecek mitingine katılmak için DTP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, Ağrı Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

DTP’li grup, MHP ilçe binası önünden geçerken Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmaya başladı. MHP’lilerin sloganla karşılık vermesi üzerine iki grup karşı karşıya geldi.

Taş ve sopalarla MHP binasına saldıran kalabalığa müdahale eden polise, özel harekat timleri ile jandarma da destek verdi.

Olay sırasında birçok işyerinin camları kırıldı, ilçe merkezi bir süre trafiğe kapatıldı. Güvenlik kordonunu aşmak isteyen kalabalığı DTP’li yöneticiler sakinleştirdi.

Polis, iki parti binası önünde güvenlik önlemlerini artırdı.

DİYARBAKIR’DA DP MHP AK PARTİ BİNALARI TAŞLANDI
Diyarbakır’da da DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının gerçekleştirdiği mitingin ardından bir grup, DP, MHP ve AK Parti seçim bürolarını taşladı.

Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki mitingin ardından dağılan bir grup ile yol güzergahında bulunan DP İl Başkanlığı’ndaki partililer arasında sözlü tartışma başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine grup, DP İl Başkanlığı binasını taşladı. DP’liler de grup ile miting alanını temizlemeye gelen Yenişehir Belediyesi’ne ait araca taş atarak karşılık verdi.

Polisin uyarısı üzerine dağılan grup daha sonra, AK Parti seçim bürosu ile 200 metre ileride bulunan MHP İl Başkanlığı binasına taş attı. Grup, polisin müdahalesi sonucu dağıldı.

ZANA’DAN KÜRTÇE BARIŞ MESAJI
DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının düzenlediği mitinge, kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.

Adaylar Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak’ın katıldığı mitinge, diğer adaylardan Selahattin Demirtaş eşinin rahatsızlığı nedeniyle il dışında olduğu için, Akın Birdal da sağlık sorunları nedeniyle katılamadı.

Abdullah Öcalan’ın posterinin açıldığı ve PKK lehine sloganların atıldığı mitingde konuşan Baydemir, “Hükümet 4.5 yılda sivilleşme ve demokratikleşme konusunda bir şey yapmadı. Bir adım ileri attı. Birileri kaşlarını çattı. Dört adım geri attı. Bu şekilde ülke yönetilmez” dedi.

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş koltuk ve mevki istemediklerini ifade ederek, “Biz iktidar sevdalısı değil, halk sevdalısıyız. İktidarda gözümüz yok. Özgürlük istiyoruz” derken, Leyla Zana Kürtçe yaptığı konuşmada şu mesajı verdi:

“Bu barış elini son kez uzatıyoruz. Bu el geri çevrilirse bir daha ölene kadar kimseye barış elimizi uzatmayacağız. Kimse bizim onurumuzla uğraşmasın.”

Hiç yorum yok: