28 Temmuz 2007 Cumartesi

DTP binasında ‘arama’ gerginliği


Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde DTP ilçe binasında sabah saatlerinde arama yapan polise, partililer tepki gösterdi. Polis ve protestocu grup arasında arbede yaşandı.

DOĞUBAYAZIT - Doğubayazıt’ta polis sabah saatlerinde, savcılık iziniyle DTP ilçe binasına baskın düzenledi. Binaya giren polis yaklaşık bir saat arama yaptı.

Polisin araması sırasında bina önünde toplanan partililer ve onlara destek veren bir grup binaya girmek istedi. Binaya girmek isteyenlerle polis arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. Gruptan atılan taşlarla bazı polisler yaralandı.


Ardından başka bir grubun da protestoculara katılmasıyla birlikte kalabalık büyüdü. Taş ve sopalarla güvenlik güçlerinin üzerine yürüyen grubu engellemek isteyen polis havaya ateş açtı. Olay yerine gelen jandarmanın aldığı güvenlik önlemlerinden sonra polis parti binasından çıktı.

Esnafın da kepenk kapattığı olayda, devreye Doğubayazıt Jandarma ekipleri girdi. DTP İlçe Başkanı Ahmet Özbay ise, yaptığı konuşmada halkı sakin olmaya davet etti.

Hiç yorum yok: