28 Temmuz 2007 Cumartesi

Oturma eylemine 50 yıl hapis

Diyarbakır’da 6 yıl önce yaptıkları eylem nedeniyle yargılanan, aralarında Siirt Demokratik Toplum Partisi İl Başkanı Abdurrahman Taşçı’nın da bulunduğu, 40 kişiye toplam 50 yıl hapis cezası verildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da Gaffar Okkan’ın ölümü ve kaybolan HADEP yöneticileri için oturma eylemi yapan gruba toplam 50 yıl hapis cezası verildi.

Şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile Şırnak’ta kaybolan HADEP’in yöneticileri Serdar Danış ve Ebubekir Deniz için 2001 yılında Diyarbakır’da oturma eylemi yapan grup hakkında, Diyarbakır’da dava açılmıştı.Yaklaşık 3 yıl süren davada 40 kişiye 15’er ay hapis cezası verilmiş; sanıklardan 30’unun cezası bir daha suç işlemeyeceklerine kaanat getirilerek ertelenmişti. Sanıkların karara itiraz etmesi nedeniyle dosya 2004’ten bu yana Yargıtay’daydı.Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Cezanın kesinleşmesin ardından bir basın açıklaması yapan DTP İl Başkanı Abdurrahman Taşçı, cezanın kendilerini demokratik mücadaleden alıkoyamayacağını söyledi.

Hiç yorum yok: