28 Temmuz 2007 Cumartesi

Baykal: DTP PKK’nın uzantısı



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DTP’ninPKK uzantısı bir parti olduğunu söyledi. Partisince Sinop’taki Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Baykal, hava muhalefeti nedeniyle Sinop’a geç ulaştıklarını belirtti.


SİNOP - Türkiye’nin çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade edenBaykal, AKP iktidarının, iktidara gelmeden önce yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik gibi konularda verdiği sözleri yerine getiremediğini savundu. AKP iktidarı döneminde yolsuzluğun arttığını savunan Baykal, “Ama şimdi görüyoruz ki daha önceki dönemin yolsuzluğu bunların yanında pipet yolsuzluğu imiş. Bunların yolsuzluğu hortum yolsuzluğu” diye konuştu.


Ülkenin çeşitli sıkıntıları bulunduğunu, yoksulluğun engellenemediğini ve toplumun çeşitli kesimlerinin sorunlarının çözülemediğini savunan Baykal, “Bunlar bizim dertlerimiz, Bunların hesabını soracağız. Bunlar halledilebilir şeyler. Ama bazı şeyler var ki gitti mi geri gelmez. Asıl mesele o” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ KİMSENİN KULLANMAYA HAKKI YOKTUR”
Başbakan Erdoğan’ın iki danışmanının ABD’de temaslarda bulunduğu yolunda basında haberler yer aldığını belirten Baykal, sözlerini şöylesürdürdü:

“(AKP’yi kullanın) demişler. (Hata yapmayın AKP’yi kullanın, bizikullanın) demişler. Türkiye’nin şu 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde hiçbir devlet yetkilisi bir başka ülkeye (bizi kullanın) dememiştir. Bu zilleti yaşatmamıştır. Türkiye’yi kimsenin kullanmaya hakkı yoktur.Kullanamazsın Türkiye’yi...”

TERÖR VE MÜZAKERE
Terör olaylarının son dönemde arttığını ifade eden Baykal, Türkiye’nin terör tehdidi altında bulunduğunu ileri sürdü.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile ilgili eleştirilerde de bulunan Baykal, “DTP, PKK uzantısı bir partidir” dedi.

DTP yetkililerinin Başbakanla görüşme talepleri konusunda da çeşitli değerlendirmelerde bulunan Baykal, şunları kaydetti:

“Müzakereye kimler hangi şartlarda oturacak o konuşuluyor. Başbakan o müzakere masasında neyin müzakere edileceğini biliyor mu? Neyi müzakere edeceksin biliyor musun? Biliyor musun müzakere edeceğinşu al bayraktır, şu Türk Bayrağı’dır. O bayrağın temsil ettiği her şeydir. Yani vatandır, yani Anayasa’dır, devletin bütünlüğüdür, milletin kimliğidir, ulusal egemenlik anlayışıdır. Bunları konuşacağız öyle mi? Bunları konuşmak, senin boyunu çok aşar Tayyip Erdoğan. Çok aşar...”

Baykal, tüm bu olanlara milletin izin vermeyeceğini, Türkiye’nin ulusal bütünlüğünün müzakere edilmesini kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Bu konuyu sonuna kadar takip edeceklerini belirten Baykal, konuyu bir milli mesele olarak ele alacaklarını kaydetti.

İktidarın gidici olduğunu da savunan Baykal, yeni bir dönem başlayacağını, o dönemde de Türkiye ve Sinop’un yeni bir anlayışla değerlendirileceğini savundu. “CHP’ye değil, ben sizden Türkiye’ye sahip çıkmanızı bekliyorum” diyen Baykal, vatandaşlardan ne yaparlarsa yapsınlar ama yaptıkları şeyi Türkiye için yapmalarını istedi.

NÜKLEER SANTRALLER
Baykal, Sinop’a bir nükleer santral kurulmasının da gündemde olduğunu belirterek, Türkiye’nin nükleer santrallerden ziyade hidroelektrik santraline yönelmesini, nükleer santrale umut bağlamanınTürkiye’yi ayağa kaldıracak enerji politikası olamayacağını öne sürdü.

Baykal, vatandaşlardan Türkiye’nin kaderine sahip çıkmalarını da istedi. CHP Genel Başkanı Baykal, konuşmanın ardından CHP Sinop İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok: