28 Temmuz 2007 Cumartesi

PKK lehine gösteriye 12 gözaltı

DTP Ankara İl Başkanı’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi terör örgütü PKK lehine gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.
ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Şubat ve 10 Mart 2007 tarihlerinde basın açıklaması adı altında düzenlenen gösterilerde terör örgütünün propagandasının yapıldığına ilişkin suç duyurusu üzerine, toplantılarla ilgili soruşturma başlattı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün, gösterilerle ilgili yaptığı çekimleri inceleyen savcılık, terör örgütü ve elebaşını öven pankart ve sloganlar tespit etti.

Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli adreslerden 12 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında DTP Ankara İl Başkanı Salih Karaaslan ile İHD Ankara Şube Yöneticisi İsmet Aras’ın da bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan diğer 10 kişinin de miting düzenleme komitesinden olduğu öğrenildi.

9 KİŞİ HAKKINDA DAVA
Nevruz öncesinde Kocaeli ve İstanbul’da, terör örgütü PKK adına bombalı eylem hazırlığındayken yakalanan 9 kişi hakkında, 6 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

Kocaeli ile İstanbul’da düzenlenen ve 11 kilogram patlayıcının ele geçirildiği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, zanlılardan ikisi hakkında terör örgütüne üye olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından 32’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Diğer 7 sanığın ise terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde bulundurmak, terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık etmek suçlarından 6 yıldan 27 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talip edildi.

Hiç yorum yok: