28 Temmuz 2007 Cumartesi

Türk: Askeri operasyon çözüm değil



Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk, Kuzey Irak’a yönelik bir askeri harekatın “çözümsüzlüğü derinleştirmekten başka hiçbir işe yaramayacağını” savundu. Türk, yüzde 10’luk seçim barajının indirilmesi gerektiğini de söyledi.


ANKARA - Demokratik Toplum Partisi (DTP), Genel Başkanı Ahmet Türk, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınadı.


Dünyanın bu gelişmeler karşısındaki suskunluğunu anlamanın mümkün olmadığını belirten Türk, “Bu yaşananlara, uzun bir süredir Irak’ta hemen her gün intihar saldırısı ya da bombalamalarla meydana gelen ölümler de eklenince, bölgemizin iyiden iyiye bir karmaşaya sürüklendiği açıkça görülmektedir” diye konuştu.

“Kürt sorununun ülke bütünlüğü içinde ele alınıp demokratik yöntemlerle çözülmesi” gerektiğini söyleyen Ahmet Türk, Kuzey Irak’a yönelik askeri bir harekatın “çözümsüzlüğü derinleştireceğini” savundu. Türk, “Askeri operasyonların çözüm olmadığının, olmayacağının altını çizmekte yarar var” diye konuştu.

Terör örgütü PKK’ya da “daha duyarlı davranması” için çağrıda bulunan Ahmet Türk, “tasfiye planlarının sorunu çözmeyeceğini ve bunları ciddiye almadıklarını” belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim barajı düşürülmesi şeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine ise Ahmet Türk, barajın düşürülmesinden yana olduklarını söyledi.

“Halkın iradesinin parlamentoya yansıyacağı bir Türkiye istediklerini” belirten Ahmet Türk, “Yüzde 10 barjı Kürtlerin düşüncelerinin demokratik zemine taşınmasında engel. Bunun değiştirilmesini bekliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: