28 Temmuz 2007 Cumartesi

Metin Tekçe yargılandı

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe hakkında “örgüt propagandası yapmak ve örgüte üyelik” suçlarından açılan davanın ilk duruşması Van’da yapıldı. Metin Tekçe, DTP tabanının PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini söyledi.

VAN - Davanın ilk duruşmasında konuşan Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, amacının örgüt propagandası yapmak olmadığını söyledi ve bu iddiaya yolaçan konuşmayı Şemdinli olaylarıyla ilgili meclis komisyonuna bilgi verirken gizli bir ortamda yaptığını ifade etti.

Tekçe, mahkemedeki savunmasında “Komisyona, Kürt halkının haklarına demokratik çözüm önerdiği için PKK’yı bir terör örgütü olarak görmediğimi belirttim. Bu görüş oy aldığım partinin tabanına ait bir görüştür” dedi.

Görüşünü halka anlatmadığını aktaran Tekçe, sadece düşünce özgürlüğü çerçevesinde görüşlerini komisyona ilettiğini söyledi.

Mahkeme, davanın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Metin Tekçe hakkında, örgüt propagandası yapmak suçundan açılan başka bir davayla birleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Hiç yorum yok: