28 Temmuz 2007 Cumartesi

Zana eyalet açıklamasının arkasında

Dün yaptığı açıklamada “Ankara, Türkiye’yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaleti kur” diyen Leyla Zana, “Söylediklerime bugün kızanlar, 5 ya da 10 yıl sonra bunu gerçekleştirecek ve uygulayacaklar” dedi.
VAN - Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) bağımsız adaylarına destek vermek üzere Van’a gelen kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana, dün Iğdır’da yaptığı konuşmayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin bölünmemesi gerektiğine inananlardan biri olduğunu belirterek, “Ben bu halkın diliyim. Aynı zamanda halkımın da beklentilerini dillendirdim. Türkiye’nin geleceğini de orada görürüm. Türkiye’nin çıkarını bunda buluyorum. İnancım şu ki, söylediklerime bugün kızanlar 5 yıl sonra ya da 10 yıl sonra bunu gerçekleştirecekler ve uygulayacaklar” dedi.

Söylediklerinin kendi görüşü olduğunun altını çizen Zana, “Parti bu fikrimi destekler mi desteklemez mi onların bileceği bir şeydir. Ahmet Türk demek sadece parti demek değildir. Partimiz içinde de değişik görüşler var” diye konuştu.

Hiç yorum yok: