28 Temmuz 2007 Cumartesi

Aydoğdu: Kerkük’e müdahale akıl dışı

Demokratik Toplum Partisi Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Kerkük’e yapılacak olası bir müdahaleyi Diyarbakır’a yapılmış olarak değerlendireceklerini açıkladı.

DİYARBAKIR - Aydoğdu, Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminin kazanımlarının, tüm Kürt halkının kazanımları olduğunu söyledi.Bu sözler Meclis’te sert tepki gördü.

Hilmi Aydoğdu, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesi Pukmedia’da yayımlanan açıklamasında Kerkük’e yapılacak olası bir müdahalenin akıl dışı olacağını belirterek, “Bu, tarihi gerçekleri reddeden bir mantığın ürünü olacaktır” dedi.

Aydoğdu, “Kerkük, kazanılmış olan yeni statünün ve hakların korunması açısından bütün Kürtler için çok stratejik bir öneme sahiptir” ifadesini kullandı.

DTP Diyarbakır İl Başkanı, Kerkük’e yapılan saldırıları Diyarbakır’a, Diyarbakır’a yapılan saldırıları da Kerkük’e yapılmış olarak değerlendireceklerini belirtti.

Aydoğdu, DTP olarak Irak Devlet Başkanı ve Kürdistan Yurteseverler Birliği Lideri Celal Talabani ile Kürdistan Demokratik Partisi Lideri Mesud Barzani’yi, Diyarbakır’da yapılacak Nevruz kutlamalarına davet edeceklerini de bildirdi.

TÜRKİYE’DEN TEPKİ
Bu sözler Meclis’te sert tepki gördü. AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, “Densizliktir. Bu ifade, ben bölücü örgütün arkasındayım ifadesidir. Deşifre oldular” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, “Bu münasebetsizliktir ve suçtur” diye konuştu.

Hiç yorum yok: