28 Temmuz 2007 Cumartesi

DTP: PKK deklarasyonunu önemsiyoruz



DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk terör örgütü PKK’nın Kürt sorununa demokratik çözüm deklarasyonunu önemsediklerini ve barış sağlanması için bu deklarasyona destek verilmesi gerektiğini söyledi.


DİYARBAKIR - Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılması planlanan ancak valilikçe izin verilmeyen Demokrasi ve Barış Şöleni’ne katılacak DTP yöneticileri Diyarbakır programlarını iptal etmedi. Şölen yapılmadı ancak geniş katılımlı bir açıklama yapıldı.


Parti otobüsü üzerinde konuşan DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, yasadışı sözler sarfetmemesi için zaman zaman polis tarafından ikaz edildi.

Kürt sorununun demokratikleşmenin bir parçası olarak ele alınıp çözüm yolunun açılmasını isteyen Tuğluk, “En temel sorun, Kürt sorununun siyasal değil, güvenlik sorunu olarak görülmesidir” dedi.

Birilerinin, sınır ötesi operasyonlarla, baskı ve şiddetle, halkı hizaya getirme politikasını devam ettirmeye çalıştığını savunan Tuğluk, bunun çözümsüzlüğü derinleştirmekten başka bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti.

Abdullah Öcalan’ın demokrasi ve barış çağrıları yaptığını da öne süren DTP Genel Başkan Yardımcısı, “PKK’nın Kürt sorununa demokratik çözüm deklarasyonunu önemsiyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: