28 Temmuz 2007 Cumartesi

Ünlüler öncülüğünde Kürt konferansı



Mick Jagger’ın eski eşi Bianca Jagger, Nobel barış ve edebiyat ödülü sahibi birçok ünlüyle beraber AB-Türkiye ilişkilerinde Kürt sorununun yeri üzerine uluslararası bir konferansa öncülük etmeye hazırlanıyor.


BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu Komünist grubunun ev sahipliğinde 16-17 Ekim tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek “AB, Türkiye ve Kürtler” başlıklı konferansa öncülük eden isimler arasında Nobel Barış Ödülü sahipleri Güney Afrikalı başpiskopos Desmond Tutu ile İranlı Şirin Ebadi ve Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İngiliz yazar Harold Pinter da bulunuyor.


Genel olarak AB-Türkiye ilişkileri, özel olarak da bu ilişkilerde Kürt sorununun yerinin ele alınacağı konferansa AB Komisyonu’nun genişlemden sorumlu üyesi Olli Rehn, DTP başkanı Ahmet Türk, Prof. Doğu Ergil, avukat Eren Keskin, Dr Cengiz Aktar, Abdullah Öcalan’ın AİHM’deki avukatları, Osman Baydemir, AKPM’nin Kürtlerin kültürel haklarıyla ilgili raportörü Lord Russell-Johnston ve çok sayıda Avrupa Parlamentosu üyesi parlamenterin konuşmacı olarak katılacakları belirtiliyor.

Avrupa Parlamentosu çatısı altında ve aynı isimlerin öncülüğünde bundan önce Kürt sorunu hakkında iki uluslararası konferans daha düzenlenmişti.

Hiç yorum yok: